Rebus utforskar världen

Kött i rulle

Publicerad 2015-10-23 22:57:39 i K�benhavn,

Ett stort, tunt runt bröd läggs in i ugnen för uppvärmning. Kött hyvlas av i strimlor från en större stycke och kryddas i en panna. Tomat, sallad och gurka sköljs av och skivas i bitar. Ingredienserna placeras sedan ut på mitten av brödet och sås på toppen. Allt rullas till sist ihop och kläs in i folie. 

Runt om i hela det avlånga landet Sverige kan kebab köpas. Kryddat kött tillsammans med sallad, gurka, tomat och sås. Går även att få med pommes frites, i pitabröd eller den allra vanligaste i rulle. Här i Köpenhamn går jag förbi en kebabrestaurang eller shwarma (som det kallas här) var och varannan dag. Tänkte att jag måste prova! 
Första bästa ställe gick jag in på och köpte mig en. Måste säga att grönsakerna och såsen (ört-aktigt) smakade riktigt gott tillsammans men köttet hade en speciell smak. Lite åt jul-hållet med nejlika tuch, ganska udda men helt okej. Ska ta och testa en annan restaurang nästa gång, för de lär ju säkert ha olika sätt att smaksätta på. 

Idag fredagen 23 oktober hade jag min allra sista lektion i modul 3. Nu är det bara en pluggvecka plus tenta kvar och sedan är modulen avklarad. Kan ni tänka er vad fort hösten har gått och för varje dag närmar vi oss jul. Imorgon är det exakt två månader kvar till julafton, egentligen förklaringen till varför alla affärer redan nu är fullproppade med julprylar. 

Min dag avslutades med fikamys i stan tillsammans med C2. Äta lite gott och bara tjöta om allt mellan himmel och gjord. Perfekt fredag!

GOD NATT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela