Steg för steg och grundligt följa receptet är det säkraste kortet. Se till att alla ingredienser kommer med för att ska den bästa balansen. Slutprodukten behöver rätt innehåll men också vilja, envishet och massor av kärlek. Det finns allt ont om kockar här i världen som lagar mat utan sitt hjärta. Framför allt när en ny rätt ska skapas och kreativiteten står högt på spel.
Efter att jag tittat igenom ytterligare en säsong med Masterchef har jag samlat på mig mängder med inspiration. Vårrullar har jag funderat ett tag på att testa och idag blev det av. Trodde det skulle vara krångligare men hade helt fel. Bara att släng ihop alla ingredienser, kavla ut, fylla och rulla ihop. Äger du ingen fritös går det lika bra att tillaga i ugnen. Riktigt bra ide för att slippa den varma oljan.
Vårrullar
Degen:
5 dl vetemjöl
3 msk olja
2 dl vatten
Fyllning:
Valfria grönsaker skivade i små, tunna strimlor.
Salt och peppar
0,25 dl sås av valfri sort (jag tog chilisås)
1. Mjöl, olja och vatten blandas ihop till en smidig deg. Alldeles lagom klibbig och lätt att arbeta med.
2. Ställ den åt sidan för att vila och börja under tiden med fyllningen.
3. Grönsak efter grönsak skivas i små små tunna strimlor. Så smått och tunt som möjligt för att underlätta tillagningen.
4. Alltsammans blandas i en stor skål tillsammans med lite kryddor plus valfri sås.
5. Dela nu degen i ca tolv bitar och kavla ut till rektanglar. Så tunt som det bara går utan att de går sönder.
6. Placera ut fyllningen i ena änden, vik in kanterna och rulla ihop.
7. Lägg på en plåt och ställ in i ungen i 15-20 min, tills de fått en fin brun färg.
Ät och njut!
Gärna med en söt/sursås eller något annat som kan tycker passar till.
Av degen som blev över när fyllningen tagit slut kavlade jag ut och stekte. Perfekt till något tunn-/knäckebröd aktigt, smakade supergott med bara lite smör på! (Dagens kvällsmat!;) Nu har jag ett lättare komplement till det mastiga rågbrödet dom hela frysen är full av.
Förutom en bra stund av dagen spenderad i köket har jag också hunnit med att tvätta och träna. En tills och lugn söndag, allt för att samla krafterna för den nya skolveckan som står till dörren. Nedräkningen mot tentan har startat, bara femton dagar kvar!:)
GOD NATT!