Hälllregn, meditation och kladdkaka
La mig när det hällregnade och vaknade upp med samma ljud. Skulle nästan kunna tro att det var på västkusten jag var. Vinande vindar och piskande regn mot fönsterrutan. Nästintill storm skulle jag vilja kalla det;) Bara någon timme senare började solen titta fram och molntäckena spricka upp. Nästan lite sagolikt och pricken över i kikade även regnbågen fram!
Idag har vi kommit igång med det nya ämnet arbetsmiljö. Vi diskuterade och pratade en del om vad för regler det finns samt hyrde bestämma. Som arbetsgivare, arbetstagare med hjälp av olika fack osv. Riktigt långa processer en åsikt ska ta sig igenom innan en ny regel eller lag skapas. Inte så konstigt att många kommer i kläm framför allt arbetstagare. Höga chefer och vd'er utnyttjar både sin roll och systemet för att få så mycket lön och företaget ska gå så bra som möjligt. Längst ner på vårdstegen som vårdbiträde kan man sig ganska maktlös i bland.
Eftermiddagen fortsatte med en liten mindfulness lektion. Vi, jag provade för första gången att meditera utan att någon ledde mig. Det gick över förväntan faktiskt och kände verkligen att jag kunde dra lärdom av tidigare övningar. Hitta tillbaka till andningen, känna olika kroppsdelar och försöka att helt släppa alla tankar.
Grattis pappa du hade rätt! På dagens meny till middagen stod isterband med stuvade potatisar. Lät inte i mina öron som någon höjdarrätt men min norrländske klasskamrat var heltid extas hela dagen. Hon hade sätt fram emot det hela veckan sa hon. Slapp "korven" på grund av att de inte var glutenfria så fick biffar istället. Potatisen var riktigt god och med en massa smarriga grönsaker så blev måltiden komplett:)
Det har tisslats, tasslats och smords planer i flera dagar nu om att fixa lite fika till imorgon efter spinningen. Fira flera i klassen som fyllt år och sedan även uppmärksamma att det är lov. Vi har avklarat halva höstterminen, in princip halvvägs till att ha all PT- teori klar. Jag och J skred till verket och bakade kladdkaka. Två helt veganska och glutenfria, med andra ord varken med mjölk eller ägg i. Det vi hade i var istället sojagrädde, sirap och glutenfri mjölmix. Lyxade till det med lite glasyr ovanpå också! Blev riktigt goda trots ett helt annorlunda recept i mina öron. Det behöver inte vara så himla svårt att plocka bort födoämnen.
GOD NATT!
Ska ladda för spinning imorgon bitti;)