Matlagning blir mycket roligare när man exprimenterar!;)
Söndag är det ju bara en gång i veckan så det ska firas med en riktigt bra start på dagen. Sconesbskning, färskpressad apelsinjuice och kokt ägg, ingen tråkig havregrynsgröt här inte!;)

Annars har söndagsfirandet inte legat på någon särskilt hög nivå. Mycket läsande i "Den nakna sanningen" och tv-tittande en sån här regnig och grå dag. Jonas Colting som skrivit boken har mängder med fix idéer och är emot det mesta som är nutid. Han förespråkar fasta, springa barfota och att vi borde sluta skydda oss med solkräm. Och en hel del andra saker, vissa kan jag absolut hålla med om. Mer rörelse åt vårt folk inte bara under träning utan en större allmän vardagsdos. Vore världen exemplarisk så tycker jag att alla arbetsgivare och skolor ska lägga in någon form av lunchpromenad varje dag. En kompis från högstadiet läste på Jensens gymnasium i Göteborg och de hade pedagogiskapromenader inlagda på schemat varje dag.

Helt slö och seg har dagen faktiskt inte bara varit. Ett litet ryck fick jag efter att ha letat runt lite på internet. Ute i trädgården plockade jag nypon och brännässlor som jag nu lagt ut på tidningar för torkning. Ska bli spännande och se hur det blir och vad det går att använda till. Båda två ska vara så nyttiga har jag hört och läst en del om. Någon form av soppa kan det säkert bli i alla fall.
Söndag betyder även rugby! Fyra tappra som tagit sig ut i duggregnet. Lite kast, lång skott och spel blev det, vi försökte så gott det gick på så få. Kul var det i alla fall och jag börjar allt mer och ner köra mig kasta riktigt och den knepiga taktiken. Passningarna får bara gå framåt men däremot så får man sparka framåt. Jag hoppas att vi kan bli ett par stycken i veckan framöver så att vi får sätta ihop alla moment. Med rätt sorts kast och sparkar, speltaktik och positioner.
Omladdning med ärtsoppa och sedan ännu mera experimenterande med ätbara ting. Havredryck, mandelmjölk och soyadryck har jag läst om att man kan göra själv hemma. Så varför inte prova?
Till 1-1,5 liter havredryck:
15 dl vatten
3,5 dl havregryn
2 msk olja
En nypa salt
Alltsammans blandas i en bunke som mixas. Sedan dags för den tråkiga biten, väntan. För att få bort havremassan ska väskan silas igenom en tygsil. Men ni som känner mig vet att jag inte har något tålamod att vänta. Jag körde istället på durkslag, inte alls lika fint men funkade minst lika bra! Gott blev det i vart fall, smakade in princip som Oatlys;)
Avslutningsvis på denna dagen körde vi självförsvar några tjejer från klassen med J som ledare/ instruktör. Han jobbade som väktare innan och har under flera år hållit i kurser för endast tjejer om jag förstod rätt. Kul och lärorikt, akta dig nu Tildis så du inte åker på mina nyinlärda knep;)
GOD NATT!
Imorgon har jag sovmorgon:)