Rebus utforskar världen

Bak-tisdag!

Publicerad 2015-06-09 22:10:00 i K�benhavn, Recept,

8.15 till 18.00! Verkligen totalt helt slut från topp till tå. Mina "vanliga" dagar består av max två lektioner på sin höjd. Helt utan en längre lunchpaus också så idag var det verkligen overkill. 
Nerver, underbensmuskler och massagegrepp har dagen bestått av. Full rulle och övning för både händer och hjärna. Sista palpationslektionen är avklarad så nu är det bara att plugga in allt kvar. Anatomin börjar också lida mot sitt slut och allt ska avslutas imorgon med besök på Penum. Där vi har möjlighet att få titta på riktiga muskler och skelettdelar. Känns lite småläskigt men ska bli spännande!
 
För att slappna av och få tankarna på något helt annat tog jag mig an att baka en kaka. En klasskamrat tipsade om en kaka med kikärtor, ni känner mig vet att sånt nappar jag på!;) Efter lite sökande på nätet fann jag ett spännande recept på "choklad och citron blondie". Kan lova er att de smakade riktigt gott för er som vågar tro mig.
 
1 burk kikärtor, ca 230 g
1 citron, både skal och saft 
2 tsk bakpulver 
2 msk honung
2 tsk vaniljpulver
20 g linfrön
2 msk kokosolja
1/2 tsk salt
Ca 50 g hackad choklad, gärna mörk
 
Sätt ugnen på 175 grader och vik upp kanterna på ett bakplåtspapper, ca 20x20 cm. Mixa linfrön till pulver och blanda tillsammans med alla andra ingredienser. Mixa det till en slät smet och rör till sist ned chokladen med en sked. Vänd ned i den hemmagjorda formen och grädda i mitten av ugnen under ca 30 min, tills kakan fått en fin gyllenbrun färg. Skiva i bitar och låt svalna. Ät och njut!
 
Mor och far jag lovar att spara till er så att vi kan ha en smarrig fika på lördag!
 
GOD NATT!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela