Rebus utforskar världen

Den lilla mästerkocken Rebecka

Publicerad 2015-06-03 21:47:53 i K�benhavn,

Fylla en kastrull med vatten och salt och låt koka upp. Samtidigt sätts vattenkokaren på för att det ska gå så fort som möjligt. Ut kylskåpet plockas köttbullar fram läggs i en panna. Låt dem steka samtidigt som pastan läggs i vattnet. Tre minuter stekning tills allt är färdigt! Då är det bara grönsakerna och såsen kvar. En burk majs och lite ketchup, pricken är i. Enkelt och elegant!;)

En helt vanlig dag för en 10-12 årig Rebecka. Något av det allra första jag lärde laga och än idag smakar det minst lika gott. Visst är snabbmackaronerna utbytt mot lite mera rejäl pasta men Mamma Scans köttbullar ska det vara. Förlåt alla kockar där hemma som kämpar och gör egna men men kan glädja er att många andra uppskattar det i alla fall.

Vad är nu bakgrunden till denna mathistoria undrar ni säkert?! Jo, ikväll har finalen av Sveriges yngsta mästerkock. Barn mellan åtta och tolv år lagar mat som riktiga kockar. Koka vinsås, tillaga pilgrimsmusslor och steka kött till schakt temperatur. Lite annat än när jag själv var i den åldern;) Underbarn utan dess like!
Nitton dagar kvar till tenta vilket också betyder sommarlov och  hemresa. Idag är resan bokad! Klockan 17.10 den 22 juni så rullar jag äntligen norr ut och mot Göteborg.

GOD NATT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela