Rebus utforskar världen

Välkommen hem till mig!

Publicerad 2015-05-01 23:36:37 i K�benhavn,

Ett barn växer upp tillsammans med sina föräldrar. Det uppfostras och får lära sig allt om livets stora utmaningar av de vuxna erfarna. Dagis övergår till skolår, från grundskola till gymnasium och det lilla barnet har nu blivit vuxen. En dag står det med sitt pick och pack påväg att flytta hemifrån. Bort från tryggheten i föräldrarnas famn och ut för att testa sina vingar. Säng, skrivbord och hyllor packas ned för att möblera ett helt nytt hem. Trots att många av möblerna kommer från barndomen får de ett nytt liv i sin nya miljö.

Det var ett par månader sedan mor och far hjälpte till att få ordning på mitt rum. Lådor kånkades upp för den knarrande smala trappan och sak efter sak föll på plats. Det var riktigt spännande och roligt att få inreda ett rum helt från grunden. Bestämma hur alla möbler ska stå i förhållande till dörr, fönster och varandra. Väggarna kläs med tavlor tavlor och hyllor av olika slag och en lampa hängs upp. 

Idag exakt 98 dagar senare hälsas de välkomna på besök igen. Välkommen hem till mig! Det är en helt ny fras och känns lite speciellt att säga. Extra vuxet och stort! 
Förut mor och far är även lillasyster och farmor med. En riktigt mysig familjehelg ska det bli! Eftermiddagen har vi spenderat med lite shopping vid Langelinekaj. Fyndade ett par byxor och ett seglar skor. Ett litet "turiststopp" vid Havnefruen han vi också med, "lika bra passa på nu när vi ändå är så nära" sa pappa och traskade iväg.
Kvällen har avslutats här hemma i lägenheten med middag. Rester levererade från gårdagens Valborgsfest i Ytterby. Det smakade minst lika gott idag med! Årets första grillade köttbit för min del. Till efterrätt min alldeles egna hemmagjorda chokladpannacotta. Den blev otroligt god om jag så ska säga det själv! Mycket enkel att göra också:)

5 dl vispgrädde 
0,5 dl socker
0,5 dl kakao
0,25 tsk vaniljpulver
3 st gelatinblad

Blanda grädden och sockret i en kastrull. Sätt på svag värme och vispa ned kakaon samt vaniljpulvret. Låt koka ca 2 min på svag värme. Lägg under tiden gelatinbladen i blöt och låt dem stå en stund. Krama sedan ur vattnet och lägg bladen i chokladröran. Vad som är viktigt att tänka på är att ta av kastrullen från plattan. Det får inte koka nämligen då kan gelatinet skadas. Häll i portionsformar och in i kylen. Ca två timmar behöver de på sig att stelna. Toppa med lite bär, ät och njut!

Ska nu krypa ned i sängen bredvid lillasyster. Trång men otroligt mysigt!

GOD NATT! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela