Rebus utforskar världen

Ett nytt projekt!

Publicerad 2015-10-20 22:10:27 i K�benhavn,

Blanda mjöl med vatten och låt stå rumsvarmt. Nästa dag får det en omrörning till och sedan tillbaka på din plats. Dag tre är det dags för matning nummer ett då ytterligare mjöl och vatten tillsätts. Omrörning och tillbaka i skåpet. Äntligen är väntan över och under morgonen görs sista matningen och till kvällen har blandningen arbetat färdigt och klar att användas!
Har i flera år tänkt och funderat att det kanske är något jag ska ge mig in på. En av modernitetena inom brödbakning, surdeg. Nu så har jag fått tummen och gjort min egen. I söndags gjordes första blandningen så idag tisdag fick den mat igen. Imorgon ska den få lite mjöl och vatten på morgonen och skal till kvällen vara klar. I första anblick så känns det alldeles lagom krångligt men det lite mer avancerade kommer nog under själva brödbaket. Om jag förstått rätt så ska deg nummer ett sättas kvällen innan och sedan blandas ut med ännu mera ingredienser dagen efter. Men men det låter som en bra sysselsättning för mig i helgen, att få ett litet avbrott i allt pluggande. 

Idag har vi nördat ännu mera om gångens faser. Extension och flexion om vart annat i koncentriskt och excentriskt arbete. Börjar bli lite lätt knäpp men det börjar faktiskt att sätta sig! Eftermiddagen fylldes sv ännu mera fokus på kroppen. Repetition av nerver, ryggmärgen och allt där i mellan. Vi har en helt fantastisk smart uppbyggd kropp men vad det är otroligt mycket att lära in.

GOD NATT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela