Runt och platt!
Små runda bollar, en hög avlång limpa eller ett platt utkavlat tunnbröd. Färger, former och konsistens kan lätt justeras utefter val av ingredienser, tidsplanen och arbetssätt. Kavel, form eller helt enkelt använda dina egna händer till att forma brödet. Som fin finish på slutet dekoreras skapelsen med lite frön eller penslas men vatten.
Vad otroligt enkelt och roligt det kan vara att pröva sig fram i köket! Blanda mjöl, vätska samt jäst och i alla oändlighet vad som kan skapas. Tidigare i veckan blev det mindre bullar och stod kaveln i fokus. En efter en har de små degbollarna plattats till och kavlats ut till tunnbröd. Var och en sedan ned i stekpannan och tillagades ett par minuter på var sida. 2-3 minuter låter som ganska lite men när ett tjugotal bröd ska stekas tar det ett tag. Hänga i köket blev i stort sött min fredagsaktivitet!;)

Tunnbröd
3,5 dl mjöl
50 g smör
25 g jäst
1 msk honung
7 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1. Smält smöret och värm mjölken till 37 grader. Tillsätt honungen och smula med jästen.
2. Blanda ned resten av ingredienserna och arbeta degen cirka 10 min. Antingen för hand, i en maskin eller med degkrokar.
3. Låt stå för jäsning i 30 min
4. Baka ut på ett mjölat bord och kavla ut till tunna runda bröd. Tips är att använda stekpannan som mått!;)
5. Stek på "lagom" värme cirka 2 min på var sida. Ät och njut!
I fysioterapin är vi igång med palpation igen och nu är det överkroppen som gäller. Axel, armbåge och hand var först och det är en hel del att lära in. Framför allt i handen, de åtta små benen i handen som utgör handroten. Precis där de två underarmsbenen slutar och ungefär två centimeter utåt, på lilla ytan har vi åtta små ben i handen. Resten som följer ut mot fingrarna av det vi ser är uppdelat efter varje finger och är som tur var precis likadant uppbyggt allihopa. För set lite lättare att lära in i alla fall!;)
Tredje veckan avklarad och nu tar jag helg. Hoppas på fint väder så att jag kan få lite sol och värme!
GOD NATT!