Rebus utforskar världen

Smaken är som baken

Publicerad 2016-02-22 22:21:12 i K�benhavn,

Sött, surt, beskt, salt och till sist lite umami. Lite av vart blandas samman för att göra måltiden komplett. Det ena är en smakförhöjare, något balanserar eller till och med förminskar en annan smak. I torkad form, uppvärmd, frusen ändras koncentrationen och plockas upp av 
små små receptorer på tungan. 

Jag minns från förskolan när vi fick smaka på olika livsmedel och sedan färglägga en tunga. Olika delar upptar varsin smak, så sa de i alla fall då. Men idag har jag gått lära mig  att forskarna kommit på något annat. Hela tungan består av receptorer som alla kan känna av de olika smakerna. Det ända som skiljer oss åt är hur mycket av de olika receptorerna. Vad är du van att äta till exempel? 


Min flätade tröja har jag hållit på med ett bra tag nu och snart så är halv klar i alla fall. Det kommer ta så lång tid att bli klar så jag tänkte hitta på ett litet sidoprojekt. En necessär till mitt smink tänkte jag tillverka:) 

GOD NATT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela