Vad hände med våren?
Sakta vaknar kroppen och knoppen till liv. Lite lätt trött och seg men så fort som sömnen utgnuggats ut ur ögonen är jag snart redo.
Utanför fönstret hörs fågelkvitter och fotsteg från en förbipasserande. Det låter som en vårdag är påväg att väckas till liv. Full med liv och vackert väder!

Dagens skoldag har fyllts av näringslära och sjukhusmat. "Kost för småätare" rakt översatt från danska;) men innebär i alla fall mindre måltider ofta. Kan även fås i gelé-, gratin-, flytande, och puréform om så önskas. Låter kanske mindre lockande men vad otroligt viktigt att det finns. På sjukhus och olika boenden finns alla möjliga sorters kost helt beroende på sjukdom och symptom. Konsistensen är varierande men också näringsinnehållet vilket justeras pga av att kroppen bryter ned med protein vid sjukdom. För att skona proteinlagren är kroppen så snart att den väljer att bryta ned fett istället. Därför innehåller sjukhuskost i allmänhet mer fett. Utöver det en mindre mängd kolhydrater på grund av mycket sängliggande.
Mycket mat på tapeten nu, själv unnade jag mig lite färsk mango. Har lärt mig hur den skal skrivas på mest optimala sätt för att skona både fingrar och frukten. En hel påse med massa gott har jag frusit in, massa goda smoothie är min plan att göra!:)
GOD NATT!