Smaka på
Mat ska smaka, lukta och se god ut. Vi äter och avnjuter måltiden med hela kroppen, från topp till tå. Smaksinnena på tungan får var sin del att jobba med och även resten av munnen. Olika konsistenser och texturer, lite av hårt och krispigt, något mjukt och flytande blandas för att få en komplett måltid.
Det hela blir en upplevelse från servering till matstrupe.

För ett par veckor sedan hade vi lektion om de olika grundsmakerna och allt möjligt om smaksättning av mat. Hon tipsade om en bok "Smag til" som hon själv skrivit. Men matbok istället för en kokbok, kan ni se skillnaden?!;) En blandning av massa fakta om mat och matlagning samt allt möjligt runt omkring. Riktigt rolig faktiskt! Rekommendera den verkligen, ett bra sätt att även träna danska kanske mor?!;)
Imorgon ska vi iväg på studiebesök i ett sjukhuskök. Ska bli intressant och se hur de jobbar med allt från matlagning, till förvaring av maten och rester. Lite annat att laga mat till flera hundra varje dag än sig själv där hemma.
GOD NATT!