Rebus utforskar världen

Väck från standarden!

Publicerad 2016-05-24 22:50:29 i K�benhavn, Recept,

Socker och ägg vispas samman länge och ordentligt. De blandas upp med standard ingredienserna mjöl och smör. En stadig bas som sedan kan smaksättas med precis vad som helst. Frukt, bär eller kanske choklad som både kan ge extra färg och smak på skapelsen. 

Vanliga och standard ingredienser är alltid ett säkert kort men måste man alltid följa det som är säkert?! Om ni känner mig så att ta ut svängarna i köket är mer min grej. Mitt senaste bakningsprojekt var så långt från mjöl, socker och smör man kan komma. Istället var kikärtor och jordnötssmör huvudingredienserna. Låter kanske lite konstigt men blev faktiskt roligt gott!;)

Kikärtskaka
400 g kokta kikärtor 
0,5 dl jordnötssmör
1 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljpulver 
1-2 dl valfria bär 
1 msk agavesirap 
0,5 dl yoghurt 

Mixa allt utan bären samman i en matberedare. Blanda med bären det sista och rör försiktigt. Häll smeten ned i en smord form och grädda på 175 i ca 25 min. Låt svalna och avnjut kakan tillsammans med lite glass. 

GOD NATT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela