Kakmåndag
Kakor kan bakas med alla möjliga olika mjölsorter som grund. Smör och ägg samt något att växa av a la bakpulver eller bikarbonat. Tillsist också en valfri smaksättning, då står ofta vanligt socker högt i kurs eller choklad som kan rädda det mesta. Annars lite frukt, nötter eller kanske en grönsak riven i för att ge smak och extra saftighet. Det gäller helt enkelt att utgå från en bra grund och sedan bygga sin egna version!
Ni flesta som känner mig vet att när det kommer till bakning och matlagning så kan allt hända. Varför ska just idag vara ett undantag?!;) För att göra måndagseftermiddagen lite roligare bakade jag mig en chokladkaka. Inte vilken som helst ska ni veta utan självklart utan vitt socker, mjöl och full av protein. Går nästan att säga att det är lite nyttig:)

1 burk svarta bönor
12 färska dadlar
1 dl kakao
2 ägg
1 tak bakpulver
1 msk olja
1 tsk vaniljpulver
Valfritt: hackade nötter eller chokladbitar
Kärna ur dadlarna och kör dem till en slätmassa i en köksmaskin. Skölj av bönorna ordentligt och kör ned i maskinen. I med äggen och olja samt blanda alla torra ingredienser försäg innan dem vända ned. Kör maskinen en stund så att allt blandas väl. Smöra en form, bred ut smeten och grädda på 175 grader i 25 min. Servera gärna med lite glass och bär. Ät och njut!
Mätt och belåten ska jag nu krypa ned. Veckans första dag har gått till historia och nu är slutspurten igång tills det dags för praktik!
GOD NATT!